Udruženje hotelijera

vrnjacka banja

U Vrnjačkoj Banji osnovano je Udruženje hotelijera Vrnjačka Banja, u udruženju se nalaze predstavnici svih manjih privatnih hotela, ali i većih sistema poput: Specijalne bolnice Merkur, HTP Fontane, Poštanskog doma, Snežnika i drugih.

Ovakva vrsta udruženja postajala su i ranije još pre rata, pa je sada ponovo osnovana. Udruženje hotelijera Vrnjačka Banja predstavlja prvo udruženje ovakve vrste. Udruženje hotelijera ima za cilj da zainteresovanim tursitima na jednom mestu obezbedi sve neophodne informacije, kao i da im omogući rezervacije, prevoz i detalje o svim manifestacijama i dešavanjima u Vrnjačkoj Banji.

Potreba za osnivanje ovakvog udruženja se je razvila na jednom od sastanka okruglog stola, sastanak je organizovao sam predsednik opštine Vrnjačka Banja, sastanku je bio cilj da unapredi turističku ponudu Vrnjačke Banje i saradnju lokalne samouprave sa hotelijerima, kako bi se dosadašnji turisti zadržali, a novi privlačili, to se odnosi na domaće ali i na strane turiste. Ovakvo osnivanje udruženja pomaže da Vrnjačka Banja zadrži svoju dosadašnju poziciju broja jedan kao najposećenije banje Srbije, s obzirom da će se broj turista u Srbiji smanjiti prilikom vizne liberalizacije.

Postojanje Udruženja hotelijera Vrnjačke Banje je značajno za same hotelijere, ali za one koji žele da imaju sve potrebne informacije na jednom mestu. Poznato je da su hoteli Vrnjačke Banje na visokom nivou, da poseduju raznovrsne i kvalitetne sadržaje, a das u cene pristupačne što dodatno ume da zainteresuje turiste da se odluče za Vrnjačku Banju. Kako je Vrnjačka Banja turstičko – atraktivno mesto nije ni čudo što u njoj postoji veliki broj hotela, jer je neophodno da takvo mesto poseduje dovoljni broj smeštajnih kapaciteta. Udruženje hotelijera predstavlja dobar način da se unaprede već dobre ponude hotela banje, da se istaknu svi kvaliteti Vrnjačke Banje i samih smeštajnih objekata i na taj način se dodatno privuku turisti.

rezervacije

Kako Udruženje hotelijera i restoratera Srbije već postoji i uspešno deluje i to dugi niz godina, po uzoru na ovo udruženje Vrnjačka Banja je osnovala i svoje Udruženje hotelijera. Hoteli Vrnjačke Banje i njihova usluga su na zavidnom nivou, poseduju dobre sadržaje koji dodatno oplemenjuju ponudu hotela. Iako je sutiacija u našoj zamlji takva kakva jeste, bez obzira na krizu hoteli su ipak posećeni, a zasluge se pripisuju Udruženju hotelijera, pristupačnim cenama i kvalitetnim ponudama. Predsednik ovog udruženja je Aleksandar Vuković , a Udruženje hotelijera se nalazi na adresi ul. Olge Jovičić 10, Vrnjačka Banja.

Osnivanje Udruženja hotelijera je znak da su vlasnici hotela spremni da napreduju i da se prilagođavaju, oni su to pokazali i smanjenjem cena koje su sada dostupne gotovo svima. Dobar su primer kako treba poslovati u kriznim situacijama, a oni se uspešno bore sa talasima koji u takvoj vrsti posla stalno nailaze. Ono što je važno jeste da Vrnjačka Banja nije samo poznata kao lečilište, mesto koje poseduje atraktivne, zanimljive i drugačije lokacije, kulturno – istorijske spomenike… već da i hoteli Vrnjačke Banje na dobrom glasu i da imaju inzvanredne ponude, a sve se to može saznati preko Udruženja hotelijera Vrnjačke Banje. Ovo udruženje nastoji da potencijalni tursiti dobiju potrebne informacije, da uvide da za dobar odmor nije neophodno otići van zemlje I potrošti dosta novca, sa ponudama i paketima koje hoteli Vrnjačke Banje nude za relativno malo novca se može pronaći odgovarajući smeštajni objekat za svakog i naravno uživati se u lepotama i blagodetima ove divne banje.

Udruženje hotelijera Vrnjačke Banje je zahvaljujući njegom osnivanju pružilo mnogima prave informacije i olakšalo odabir hotela turistima, pa je samim tim i njegovo postojanje opravdano, jer ono doprinosi ne samo hotelijerima već i potencijalnim turistima. Te se na osnovu svega toga zaključuje da ovo udruženje ima vrednost i korisnost za obe strane. Sve potrebne informacije na jednom mestu pruža vam Udruženje hotelijera Vrnjačke Banje.