Panoramsko razgledanje avionom

Panorama-Vrnjačke-Banje

Dali želte da razgledate panoramu Vrnjačke Banje avionom?

Lepote Vrnjačke Banje i njene okoline se mogu doživeti i iz vazduha, zahvaljujući malim avionima koji turiste vode na spektakularno razgledanjeVrnjačke Banje i njenih prirodnih lepota, kao i okolnih vinograda, planinskih venaca i obližnjih gradova. Turističko-sportski aerodrom i Aero-klub Trstenik redovno se bave organizacijom panoramskih letova sa razgledanjem grada i šire okoline Vrnjačka Banja, Trstenik, Mataruška Banja, Kraljevo, manastiri Ljubostinja, Veluće, Žiča, Sveta Petka i drugi. Za ovakvo letenje koriste se avioni tipa Pajper sa 3 + 1 sedišta. Letovi se obavljaju do Jadrana na jugu i do krajnjeg severa naše zemlje. A pored toga u ponudi su i sledeće aktivnosti: obuka pilota za motorno letenje i obuka jedriličara, trenažno letenje avionom i jedrilicama, škole letenja, jedriličarstva i padobranstva i organizacija aero-mitinga. Sam aerodrom nalazi se istočno od Trstenika 2 km, a veze sa gradom su mi autobus i taksi, vreme posete u toku letnjeg perioda su od jutra do večeri, a u toku zime od 07:00 pa do 15:00h. Dužina leta zavisi od meteroloških uslova negde od 30 do 45 minuta, a ako mogućnosti to dozvoljavaju onda i duže. Visina leta iznosi od 700 do 2000 m, što opet zavisi od meteroloških uslova. Tokom leta vlada tišina i osećaj jedinstva sa prirodom, gledati Vrnjačku Banju i njenu okolinu iz perspektive ptice je nezaboravan osećaj.

panoramsko razgledanje vrnjacke banje avionom

Panoramsko razgledanje avionom Banje i okoline predstavlja savršen način da se vide lepote kraja. Leteći sigurnim malim avionom i gledajući sa visine Vrnjačku Banju i njenu okolinu videćete divne banjske prirodne i estetske vrednosti, okolne vinograde čije su vinove loze zasađene brižljivo i godinama se obrađuju i daju kvalitetan plod, gledaćete planinske vence od kojih zastaje dah, videćete veličanstvene manastire koji zasenjuju svojim građevinama i okolnim uređenjem, Zapadna Morava i njene pritoke pružiće vam jedninstven osećaj zadovoljstva gledanja lepote prirode. Panoramsko letenje i razgledanje terena će vas zadiviti, promeniće vaš način gledanja na Vrnjačku Banju i njenu okolinu, svo dotadašnje divljenje Banji biće malo u poređenju sa novim osećajem i iskustvom koje možete doživeti zahvaljujući neverovatnom prizoru koji pruža panoramsko razgledanje avionom. Letenje avionom i razgledanje Vrnjačke Banje i njene okoline je pravi ugođaj, kako je razgledanje Banje i banjskog okruga moguće tokom svih godišnjih perioda letenje i lepote terena koji se obilazi se razlikuju od doba godine.

panorama v.banja

Tokom proleća, leta i jeseni zapaža se bujna vegetacija Vrnjačke Banje i okolnih mesta, pogled se gubi u prostranim šumama Goča koje obiluju rakošnim stablima i zelenilom, a Zapadna Morava sa svojim pritokama i obalama pruža uvid u neprocenljiva prirodna bogatstva, pogled na Banju i njenu okolinu sa visine je čaroban. Za vreme zimskog perioda je takođe moguće panoramsko razgledanje avionom koje se mora doživeti iako gledate isti teren zimi on dobija jednu posebnu novu notu, priroda i predivne građevine prekrivene su snežnim prekrivačem, zamrzle reke i uspavana priroda izazvaće u vama oduševljenje. Vrnjačku Banju kao i njenu okolinu potrebno je razgledati i sa kopna, ali i iz vazduha kako bi se sve njene lepote uvidele i osetile, rakoš i jedinstvenost koju nam pruža zaslužuje našu popunu pažnju i divljenje. Pa je zato Banja i banjska okolina često posećena, uvek zanimljiva i posebna, idealna za sve ljude različitih strosnih dobi i različitih interesovanja jer ispunjava gotovo sve zahteve i potrebe svakog posetioca. Vrnjačka Banja se treba proći i uzduž i popreko, doživeti se i šetnjom i vožnjom fijakerom, mini vozom… ali i panoramskim razgledanjem avionom koji će pružiti novi uvid u ono već viđeno, ali opet novo i nedokučivo, Banja i njena okolina zrače posebnom energijom, energijom vitalnosti, zdravlja, optimizma koja pruža snagu za nove dane. Panoramsko razgledanje avionom je doživljaj koji se nikako ne sme propustiti, Vrnjačku Banju treba sagledati i kao celinu i tako uvideti njeno jedinstvo i sklad koji vladaju njome. Priroda je ovu Banju kao i njenu okolinu bogato opremila svojim blagodetima koji su tu za nas i očekuju svaki naš novi dolazak.